Lucie Hadašová se ruské zimy nebojí

16.12.2009 | Revue

Česká Miss 2007 Lucie Hadašová (27) tráví většinu času u svého přítele, hokejisty Jiřího Bednáře, ve starobylém Novgorodě.

Oba sice přijeli na skok do Prahy, Jiří se ale už za pár dnů vrací do místě jeho nynějšího ruského angažmá. Na Štědrý den musí být na ledě, takže společné Vánoce si udělají doma s předstihem.

Zároveň se mohou pomalu připravovat na pořádné ruské mrazy. Podle předpovědí počasí by mělo být i u nás v následujících dnech velmi chladno. Lucie má za svým přítelem přiletět do Novgorodu 25. prosince a podle tamější předpovědi bude už v Rusku vládnout nefalšovaná zima, při které teploty klesají o desítky stupňů pod nulu.

"Pravou ruskou zimu jsem zatím v Novgorodu nezažila. Bylo už sice chladno, ale žádné velké mrazy. Jsem na ně připravená, mám perfektní zimní vybavení, které jsem si v Novgorodě koupila, mám i skvělou kožešinovou čepici, žádnou papachu," směje se Lucie a dodává, že bude těžké zvyknout si něco nosit na hlavě. Doma totiž i v zimě ráda chodí prostovlasá.

"Myslím, že na zimu si zvyknu. V obchodech se dá v Rusku koupit krásné teplé oblečení. Například i elegantní kozačky na podpatcích mají vložku z beránku. Z nakupování jsem měla sice trochu obavy, když jsem jela za Jirkou poprvé, vezla jsem spousty věcí. Ukázalo se, že zbytečně. Všechno je tady v obchodech stejné, jako kdekoliv jinde," konstatuje s ulehčením.

Lucka přiznává, že zpočátku jí dělala problémy i ruština.
"Anglicky se člověk v obchodech nedomluví, ale já už dost rusky umím. Mám s sebou skvělou učebnici ruštiny pro samouky, hlavní bylo zvládnout azbuku a to se mi podařilo poměrně rychle," svěřuje se Lucka a nadšeně vypráví, jaký je Novgorod krásné město a jaký má nádherný Kreml. A moc lituje, že ani pravoslavné Vánoce s Jiřím neoslaví. Jejich termín je sice o něco později, než u našich Vánoc, hokej se nehraje, ale Lucie se musí vrátit na pár dnů do Česka. Kvůli studijním povinnostem. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.